Development

Vanuit een strategie of idee gaan we bouwen en ontwikkelen. Testen en optimaliseren. Totdat alles klopt, alles raak is en raakt. Verschillende platformen, verschillende devices, maar altijd met hetzelfde vertrekpunt: merkervaringen ontwikkelen die inspireren, bewegen en zo onderdeel worden van het leven van mensen. 

Backend

​​Ligt voor de hand, maar toch. Backend development gaat over het programmeren van de ‘achterkant’ van een website of applicatie. Alles wat niet direct zichtbaar is voor de bezoeker. Van registraties tot uitlezen van databases, van het uploaden van bestanden tot het maken van berekeningen. Niemand die het ziet, maar het bepaalt hoe iets aanvoelt, en dus moet het uitermate soepel verlopen. Binnen Gravity werken onze backend developers aan diverse projecten, waarbij zij gevoel hebben voor de achterliggende businesscase. Met andere woorden, zij snappen wat organisaties doen en spelen daar op in met hun programmeer skills. Concreet ontwikkelen zij de architectuur en de backend voor platformen, portals en dashboards. Daarnaast hebben zij kennis van het ontwikkelen van API’s, het koppelen met externe systemen en hebben zij interesse in IoT of het “knutselen” met Arduino en Raspberry Pi boards. Onze skills:

 • Kennis van SQL, NoSQL databases zoals: MySQL, PostgreSQL, CrateDB, MongoDB, Couchbase;
 • ​​Kunnen goed overweg met frameworks, zoals NodeJS, Symfony, Laravel of GraphQL;
 • Je hebt verstand van CI/CD;
 • Gevoel voor de onderliggende architectuur;
 • Zijn bekend met high traffic, high performance en security;
 • Je bent bekend met full-stack engineering.

Frontend

De voorkant van een website. Alles wat zichtbaar is voor de bezoeker: afbeeldingen, het webdesign, fonts, etc. Onze frontenders zijn mensen met ervaring én talent die ons ontwikkelteam nog meer slagkracht geven. Met hun creatieve oplossingen weten zij een product altijd wat extra’s mee te geven. Daarnaast zij ze verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel websites als webapplicaties en zijn up- to-date over de nieuwste ontwikkelingen wat betreft technieken en technologieën. Onze skills:

 • Ruime ervaring met HTML5, CSS3, Bootstrap, Sass, Javascript, React, Angular of Vue.js;
 • ​​Werken met Git, Photoshop en Sketch;
 • Kunnen een design perfect vertalen naar een logische gebruikersflow;

Mobile

​​Onze developers kunnen zich moeiteloos redden op diverse platformen. Android, iOS, you name it. Zo zorgen wij ervoor dat de app van de klant moeiteloos meegroeit met de business. Alles draait om kwaliteit, snelheid en schaalbaarheid. Onze mobile developers dragen actief bij aan de kwaliteit en geven gevraagd én ongevraagd advies. Daarnaast hebben zij kennis van back-end development en het ontwikkelen van API’s. ​​Onze skills:

 • Werken met Java. Swift en Objective-C;
 • Werken met Ionic, Angular JS, Vue.js  of React Native;
 • ​​Werken tevens met externe koppelingen (o.a. API, REST);

Volgende discipline

Lees meer over de rol van Digital Consultants en Projectmanagers bij Gravity.